mandag 22. april 2013

Ukas Tips uke 17


Ukas Tips uke 17

Denne ukas tips er deilige oppskrifter man kan lage selv hjemme, og det eneste du trenger er et par ingredienser.




Cakepops

De er veldig mektige, men utrolig gode, så beregn rundt 1-2 per person.

 Denne oppskriften gir cirka 50 cakepops. Har du ikke lyst til å bake cakepops, må vi tipse deg om at du kan bruke denne oppskriften som en sjokoladekake i langpanne i stedet. Den er så ufattelig god!

 

Del 1 – sjokoladebunn

 •200 gram romtemperert smør

 •300 gram sukrin

 •4 romtempererte egg

 •2 ts. Vaniljeekstrakt eller vaniljepulver

 •2.5-3 dl. Mandelmel (her brukte jeg det mørke fra Funksjonell Mat)

 •2 ts. Bakepulver

 •200 gram sjokolade

 •4-5 dl. Helmelk

 Slik gjør du:

 Miks smør og sukrin sammen til det blir fluffy. Ta fram egg som har stått litt i romtemperatur, og tilsett ett og ett egg av gangen. Miks videre. Bland sammen mandelmel og bakepulver i en skål. Tilsett vaniljepulver til røren, og deretter melblandingen. Rør. Tilsett litt og litt melk, og visp dette godt sammen.

Deretter smelter du sjokoladen, og tilsett det i kakerøren. Hell blandingen over i en langpanne (dekket med bakepapir).

Denne skal inn i ovnen på 200 grader i cirka 20 – 30 minutter. Når den er ferdig, lar du den avkjøles, før du tilsetter en sjokoladekrem. Oppskriften på sjokoladekrem kommer i del 2 under.

 

Del 2 – sjokoladekrem

 •200 g smør til selve sjokoladekremen

 •200 g sjokolade (+ 3 ekstra plater til å dyppe cakepopsene i)

 •200 g sukrinmelis (kjøpes på helsekosten, for eks. Sunkost)

 •eventuelt litt kokosmasse – dette bruker alltid jeg, og det gir en fantastisk smak til sjokoladen. Kan sløyfes. Anbefaler å sløyfe kokosmasse om du kun skal lage sjokoladekake i langpanne, og ikke cakepops.

Slik gjør du:

 Smelt sjokoladen over vannbad (en mindre kjele over en større kjele med vann sjokoladen skal i den minste kjelen):

Hell sjokoladen i en bolle sammen med smøret og sukrinmelisen. Miks dette i noen minutter, før du tilsetter kakebunnen. Denne smuldrer du opp før du tilsetter den. Du kan også tilsette litt kokosmasse, hvor mye bestemmer du selv. Dette kan også sløyfes. Bland godt.  Lag små runde baller av kakerøren som du legger på en bakplate med bakepapir. Settes i fryseren i 15 minutter.

Etter 15 minutter smelter du enda litt sjokolade i vannbad, deretter dypper du den ene enden av pinnen i den smeltede sjokoladen, før du dytter den rett ned i sjokoladebollen. Gjør dette med alle sammen, og la de avkjøles i kjøleskap i ca. 20 minutter. Etter ventetiden smelter du sjokolade til alle cakepopsene, til dette trenger du en del sjokolade, dersom du lager så stor oppskrift som meg. Beregn 3 plater. Smelt sjokolade i vannbad, og dypp alle i massen. Rull i eventuelt pynt før sjokolade stivner, dersom du skal ha for eksempel små, hvit kuler på.

 Du kan eventuelt velge å ikke pynte, de er jo lekre som de er! Dypp de i for eksempel hvit, sukkerfri sjokolade fra Cavalier i stedet for den mørke.

Sett de rett ned i en cakepops form, og plasser det hele i fryseren eller kjøleskapet til de har stivnet og holder fasongen. Serveres på lekre fat!

 Tips: Vi kjøpte både pynt og cakepopsformer hos Kitch’n, tror også Jernia har et ok utvalg.  (Vi fant oppskriften på en blogg som het fotballfruen)

 Håper det smaker ♥

 
 


Crème Brûlée

• 1 stk vaniljestang

• 2 dl kremfløte

• 2 dl melk

• 75 g sukker

• 4 stk eggeplomme

• 75 g brunt sukker til glasur på toppen

1. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp fløte, melk, sukker, vaniljestang og frøene.

2. Avkjøl melkeblandingen.

3. Pisk sammen eggeplommene, tilsett melkeblandingen mens du rører godt.

4. Sil blandingen og hell det over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne, hell i vann opp til ca. 1/3 av formene.

5. Stek i ovn på 150 °C, ca. 30-40 minutter. Desserten skal kjennes litt fast når du trykker lett på den. Avkjøl litt og dryss over et tynt lag med brunt sukker (vanlig sukker kan også brukes). Sett desserten under grillelement, ca. 2-3 minutter mens du passer på til sukkeret har blitt til karamell.

Tips: Du kan også bruke en brenner hvis du har det. (Matprat)

 

 

Smoothie

Dette er for 4 porsjoner

• 2 stk banan

• 3 dl appelsinjuice

• 2 dl yoghurt

• 4 dl bringebær (friske eller frosne)

• 4 stk isbiter (hvis bærene er friske)

• 2 stk eggeplommer

1. Kjør alle ingrediensene raskt sammen i en hurtigmikser eller matprosessor.

2. Hell smoothien i glass og pynt gjerne med sitronmelisse.

 Smoothie skal serveres helt nylaget! (Matprat)

 

                                              Sjokolademousse

Ingredienser

• 2 dl kremfløte

• 225 g kokesjokolade

• 4 stk eggeplomme

• 2 stk eggehvite

• 100 g melis

1. Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt.

2. Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis.

3. Stivpisk eggehvitene med melis. Bland forsiktig sammen den smeltede sjokoladen med eggeplommene, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.

4. Ha sjokolademoussen i porsjonsformer, eller en stor bolle. Settes kjølig i minst 2 timer før servering. Server sammen med litt pisket krem. (Matprat)

 

Glutenfri sjokolademuffins

·         3 egg

·         3 dl sukker

·         4.5 dl glutenfritt mel, f.eks. Toro kakemiks

·         1.5 ts bakepulver

·         3 ts vaniljesukker

·         4.5 ss. kakao

·         1.5 dl Matfløte eller Kaffefløte

·         75 g Ekte Meierismør, smeltet

Slik gjør duSlik gjør du

1. Sett stekeovnen på 225°C og finn fram muffinsformer eller gjerne steke brett med muffinsformer

2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

3. Bland sammen det glutenfrie melet/kakemiksen, bakepulver, vaniljesukker og kakao i en bolle.

4. Sikt forsiktig blandingen i eggedosisen vekselvis med fløten.
Bland forsiktig i smeltet smør.

5. Fordel røren i muffinsformer, ¾ fulle

6. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Sjokoladeglasur:

7. Smelt smør og sjokolade forsiktig og smør glasuren på muffinsene. Pynt etter smak.

 

Hjemmelaget is

 

Ingredienser for 4 porsjon(er)

4stkeggeplomme

100gsukker

2tsvaniljesukker

4dlkremfløte

 Varm sjokoladesaus:

1platekokesjokolade

3dlkremfløte

 Slik gjør du:

1. Pisk egg og sukker til eggedosis (hvis du kan skrive Ole i eggedosisen, er den stiv nok).

 2. Stivpisk kremfløte og vaniljesukker og bland kremen lett inn i eggedosisen.

 3. Hell isen i tomme yoghurtbegre og sett dem i fryseren. Hvelv isen på fat ved servering. (Meny)

 

Laget av Camilla og Cecilie

 

 

 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar