fredag 26. april 2013

Ukas Tips uke 18


Ukas Tips uke 18

Denne ukas tips er en skikkelig søt blanding, altså Makroner.  Det er noe utrolig godt og det er ikke for søtt. Makroner er en søt blanding av masse godsaker, under kan du se hvordan man lager makroner helt enkelt:

Makroner
240g melis

140g finmalte skålede mandler

3stk egge hvitte (fra store egg)

Og hvis du vill litt konditor farge eller andre tilsetning stoffer til smak

 

Til smørkremen:

Romtemperert smør

Og resten av smaks til setninger kan du velge selv.

Sånn lager du det:

Sett stekeovnen på 140*

Kjør de skålede mandlene så fine som mulig inn i en matkvern (hvis du ikke har det så putt det i en pose og mos de med en kniv/andre redskaper)

Sikt det sammen med melis i en middel stor bolle.

I en annen bolle stivpisker du eggehviten, før du vender inn melis og mandel blandingen.

Du må sørge for at når du er ferdig må røren fortsatt være litt rennende.

Nå skal du lage selve makronen, du må først tegne opp noen sirkler på et papir under eller rett på bakepapiret (velg selv) så kan må du putte makron-blandingen i en liten pose som du klipper hull i, før du tar og fyller de små sirklene som du tegnet opp ista (du må huske og ha litt mellomrom mellom vær makron)

La makronene ligge i ro i 15 minutter i romtemperatur (sånn at de får glidd ordentlig ut)

Etter at det har gått 15 minutter skal du steke makronene på midterste rille i 10-20 minutter (grunnen til at det er så stort tidsforskjell er for de det spørs hvor store du lager dem. Men viss du er litt redd for at de skal bli brent må du huske og ha omen litt åpen.

Smørkremen:

Smørkremen skal man bare bruke en visp (eller andre røre gjennstander) til og få kremen myk og fyldig.

Husk: hvis du vill ha en annen smak så bare tilsett den smaken du vill, nesten alt er godt til makroner.

Skrevet av: Camilla og Ulrikke.

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar