Ukas Tips uke 18
Denne ukas tips er en
skikkelig søt blanding, altså Makroner. Det
er noe utrolig godt og det er ikke for søtt. Makroner er en søt blanding av
masse godsaker, under kan du se hvordan man lager makroner helt enkelt:
Makroner
240g melis
140g finmalte skålede
mandler
3stk egge hvitte (fra store
egg)
Og hvis du vill litt
konditor farge eller andre tilsetning stoffer til smak
Til smørkremen:
Romtemperert smør
Og resten av smaks til
setninger kan du velge selv.
Sånn lager du det:
Sett stekeovnen på 140*
Kjør de skålede mandlene så
fine som mulig inn i en matkvern (hvis du ikke har det så putt det i en pose og
mos de med en kniv/andre redskaper)
Sikt det sammen med melis i
en middel stor bolle.
I en annen bolle stivpisker
du eggehviten, før du vender inn melis og mandel blandingen.
Du må sørge for at når du
er ferdig må røren fortsatt være litt rennende.
Nå skal du lage selve
makronen, du må først tegne opp noen sirkler på et papir under eller rett på
bakepapiret (velg selv) så kan må du putte makron-blandingen i en liten pose
som du klipper hull i, før du tar og fyller de små sirklene som du tegnet opp ista
(du må huske og ha litt mellomrom mellom vær makron)
La makronene ligge i ro i
15 minutter i romtemperatur (sånn at de får glidd ordentlig ut)
Etter at det har gått 15
minutter skal du steke makronene på midterste rille i 10-20 minutter (grunnen
til at det er så stort tidsforskjell er for de det spørs hvor store du lager
dem. Men viss du er litt redd for at de skal bli brent må du huske og ha omen
litt åpen.
Smørkremen:
Smørkremen skal man bare
bruke en visp (eller andre røre gjennstander) til og få kremen myk og fyldig.
Husk: hvis du vill ha en
annen smak så bare tilsett den smaken du vill, nesten alt er godt til makroner.
Skrevet av: Camilla og Ulrikke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar